Lars sine Kanelboller

Ingredienser

  • 5 dl melk, kald (om man elter i maskin, romtemp om man elter for hånd)
  • 15-20g fersk gjær eventuelt ⅓ tørrgjær (kan fint bruke mindre!) 
  • 950g Manitoba / pasticcesia / Cuoco 
  • 150g sukker+ 
  • 3 ts kardemomme
  • 0.5 ts salt / 2klyper, 1klype = 0,3g ish 
  • 160 g smør, kald, varm opp i hånda mens man hiver oppi litt og litt (bruk gjerne litt mer) 
  • 1 stk egg (pensle før steking) 
Upload Image...

Fremgangsmåte

  • Bland sammen gjær og kald melk, legg oppi det tørre litt og litt, elt til godt blandet (5-10min) legg inn smør litt og litt, elt til elastisk (men IKKE overdriv elting! Man vil ikke øke temperaturen for mye), elter nok rundt totalt 10 min på lav hastighet / til glatt deig som ikke fester seg i bolle.

  • Dekk med plastfilm / lokk ect og sett den rett i kjøleskap i minimum 12 timer (jeg pleier la den stå 14-18)
  • Ta den ut la den hvile og varme seg opp litt i ca 30-40min, form til valgfri bakst og la disse heve i 1 til 1,5timer.

  • Jeg steker disse i 12-13 min på 200grader men ovner varierer så følg med etter 10min! De skal være litt «seige» men gjennomstekt 

Fyll varianter (anbefaler å bruke vaniljekrem også på alle) alle kan også fint ha sjokolade / melis +++ over seg etter steking, bare til å prøve seg frem. 

 

Marsipan + blåbær 

    • 2 dl blåbærsyltetøy+
    • 200 g marsipan, min 50 prosent mandler
    • 5 dl vaniljekrem

Classic

    • 200g smør
    • 200g sukker
    • 1teskje kardemomme
    • 3 spiseskjeer kanel 
    • 1klype salt (om man bruker usaltet smør) 
    • Dryss melis over 

Pistasjekrem 

    • 100 g pistasjkjerner
    • 60 g smør
    • 60 g melis
    • 2 ts sitronsaft
    • Dryss over finhakket pistasjenøtter før steking
  • pistasj i kjøkkenmaskin til seig masse, legg oppi smør, melis, og sitronsaft, bland godt sammen.

Kardemomme

    • 125 g Romtemperert smør
    • 3 ts Kardemomme
    • 0.5 ts Kanel
    • 50 g Sukker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *