Ingredienser:
- 500g viltkjøtt, skåret i terninger
- 1 løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 4 dl viltkraft eller buljong
- 1 ss hvetemel
- Salt og pepper
- Olje til steking
Til soppstuingen:
- 250g sjampinjong, skåret i skiver
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 2 dl melk eller fløte
- Salt og pepper
Tilbehør:
- Kokt rosenkål
- Stekte poteter i båter
Fremgangsmåte:
- Varm opp stekepannen på stormkjøkkenet og tilsett olje.
- Brun viltkjøttet på alle sider.
- Stek løk og hvitløk i samme stekepanne til grønnsakene er myke.
- Tilsett viltkraft eller buljong og la det koke opp.
- Forberede soppstuingen. Smelt smør og kok soppene til de er myke.
- Tilsett melk eller fløte gradvis, og rør hele tiden for å unngå klumper.
- La sausen småkoke i noen minutter til den er tykk og kremet.
- Smak til med salt og pepper.
- Kok rosenkål og stekte poteter som tilbehør.
- Server viltgryten med soppstuing, kokt rosenkål og stekte poteter i båter.
Nå kan du nyte denne deilige viltgryten med soppstuing og tilbehør i naturen! God appetitt!